Prullenbakken met 3 vakken

Een prullenbak met 3 vakken is een afvalbak die bestaat uit drie aparte binnenemmers, waardoor je op eenvoudige wijze afval kunt scheiden. Deze afvalemmers worden ook wel trio prullenbakken genoemd.


Afval scheiden: kies voor een afvalbak 3 vakken

Afval scheiden is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Door afval te scheiden, draag je je steentje bij aan een beter milieu. Met een trio prullenbak wordt afval scheiden erg gemakkelijk. Op deze manier kun je direct in de keuken je afval scheiden, waardoor dit bijna moeiteloos gaat. Hoe je de bakken indeelt voor een afvalbak met 3 vakken kun je zelf verzinnen, een veelvoorkomende keuze is één bak voor plastic, één bak voor gft-afval en één bak voor restafval. Uiteraard kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld papier of glas.

Kenmerken van een trio afvalbak

Een trio prullenbak is een afvakbak met 3 kunststof binnenemmers, waarin 3 aparte vuilniszakken geplaatst kunnen worden. De bakken kunnen los van elkaar uit de afvalemmer getild worden, waardoor je de afvalzakken eenvoudig op verschillende momenten kunt vervangen. Sommige trio prullenbakken hebben één bovenklep, waarmee alle emmers op hetzelfde moment zichtbaar worden, andere trio afvalbakken hebben een bovenklep per emmer. Er zijn modellen met verschillende maten binnenemmers. Het meest voorkomend zijn bakken van 10 liter, 15 liter of 20 liter. Daarnaast zijn er ook prullenbakken met 3 vakken met één grote binnenemmer en twee kleinere.

Overwegingen bij de aanschaf van een trio prullenbak of pedaalemmer

Trio prullenbakken en pedaalemmers zijn er in allerlei soorten en maten. Sta je op het punt er één aan te schaffen, kijk dan in de eerste plaats naar de grootte van de afvalbak en de inhoud van de verschillende binnenemmers. Het is prettig wanneer deze groot genoeg zijn, zodat je de vuilniszakken niet te vaak hoeft te vervangen. Ze moeten ook weer niet té groot zijn, dat de prullenbak of pedaalemmer onnodig ruimte inneemt. Verder kun je natuurlijk letten op het design van de trio prullenbak, zoals het materiaal en de kleur. Ook de manier waarop je de afvalemmer opent kan verschillen: er zijn trio prullenbakken met pedalen, maar ook met een sensor of touch-opening. Daarnaast bestaan er prullenbakken met 3 vakken die geschikt zijn om in te bouwen in het keukenkastje.

Merken prullenbakken met 3 vakken

Er zijn trio prullenbakken van diverse merken en in diverse soorten. Bijna alle grote merken die afvalemmers aanbieden, hebben ook mooie trio afvalbakken in hun assortiment, zoals Brabantia, Wesco, EKO, Homra en Joseph Joseph. Populaire series binnen deze merken zijn Homra NEXO en Wesco Multi Collector 3.

Prullenbakdirect.nl gebruikt cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze privacy pagina.